Benzi de alergare

6 pasi simpli pentru a utiliza corect banda de alergare

Alergatul pe o banda de alergare este o forma extrem de eficienta de exercitii fizice, dar este deseori realizata in mod necorespunzator, care impiedica pierderea in greutate și activitatea de fitness. Am pregatit mai jos un ghid la indemana, care poate maximiza rezultatele tale!

benzi de alergare, echipamente fitness

Pasii pe care trebuie sa-I urmezi sun urmatorii:

  1. Gaseste o banda de alergare convenabila, care ti se potriveste. Nu toata lumea se bucura de benzile de alergare, sau de rezultatele pe care le asteapta, asa ca nu o cumpara pana cand esti sigur ca iti doresti una si ca o vei utiliza zilnic, deoarece aceasta poate fi o investitie mare.

Gasesti AICI mai multe modele de benzi de alergare la preturi accesibile si dimensiuni potrivite pentru casa ta!

Banda de alergare, banda alergare

2. Decide de ce vrei sa folosesti o banda de alergare. Vrei sa arzi grasimi, sa intaresti inima, muschii si plamanii, sau ambele?

benzi alergare ieftine, pret mic

 

3. Dupa ce ai cumparat-o, ai adus-o acasa si ai instalat-o, nu mai ramane decat sa gasesti vointa pentru a incepe sa o utilizezi regulat.
Urmeaza instrucțiunile de pe aparat pentru a incepe. Poti alege unul dintre exercitiilor presetate sau poti personaliza antrenamentul dupa propriul gust. Modelul manual permite selectarea propriilor optiuni de inclinare si viteza.

benzi alergare

4. Seteaza o limita realista de timp dar totusi provocatoare,  și tine-te de ea.

banda de alergare, aparate fiitness, biciclete eliptice

Daca nu stii cat timp sa setezi, sau cum sa faci, ai mai jos un mic program care te poate ajuta (sursa www.topfitness.ro):

benzi alergare, accesorii fitness, biciclete magnetice, biciclete eliptice

Dupa terminarea tuturor pasilor, poti sa faci o pauza pentru a lua  2 greutati si executa  30 de genuflexiuni si ridicari de brate (imaginea 1).

Efectueaza 30 de flexii folosind greutati, in timp ce faci si fandari (imaginea 2)

slabire, fitness, ardere grasimi, sport, sala sport, sala fitness

Dupa ce ai terminat, revino la banda de alergat si urmeaza acest program:

program fitness, exercitii fitness

   5. Pentru a arde grasimile, alearga la o intensitate moderata; pentru a imbunatați ritmul cardiovascular și pentru a obtine rezistenta, alearga la intervale intre intensitate mare si o intensitate mai mica (programul de mai sus). Calitatea este mai importanta decat cantitatea pentru ritmul cardiovascular (de fapt este mult mai important sa faci antrenamente mai dificile pentru perioade relativ scurte de timp).

Housefit benzi alergare, aparate fitness, suplimente nutritive

   6. Pentru a evalua progresul, cele mai multe benzile de alergare moderne au, de asemenea, opțiuni de Testare Fitness care masoara bataile inimii tale, precum si alti factori iti acorda un punctaj. Poti incerca aceste pentru a vedea progresele, dar si pentru a putea selecta programul potrivit pentru tine.

 

Asadar, iata cum sa folosesti eficient banda de alergat!

Inapoi la lista

One thought on “6 pasi simpli pentru a utiliza corect banda de alergare

  1. Nacu cristian spune:

    Am o banda de alergat și vreau sa slăbesc cum pot sa procedez. Care sunt pași?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.