Camping, Fitness de vara, Summer Fitness

De ce să alegi camping vara aceasta în loc de All-inclusive

Din ce în ce mai multe persoane au început să prefere vacanțele în natură, la camping, pe timpul verii. Și sunt multiple motivele pentru care campingul este un mod din ce în ce mai popular de a petrece o vacanță. Lăsând deoparte mesele îmbelșugate de la all-inclusive, oamenii preferă o experiență în natură care, pe lângă partea fizică, oferă ceva și părții spirituale.

Cum îți aduce fericirea o cantitate mai mare de oxigen?

Atunci când stai mai mult pe lângă copaci, cantitatea de oxigen pe care o preiei este mai mare. Acel sentiment de bucurie pe care îl ai atunci când iei prima gură de aer proaspăt, după ce ai ajuns în zona de camping, nu e doar o închipuire, ci e rezultatul eliberării în organism a serotoninei, datorită inhalării unei concentrații mai mari de oxigen. Corpul tău se detensionează atunci când există oxigen din plin. Și ăsta nu e singurul avantaj al aerului curat. Sunt studii care arată că petrecerea timpului în natură îți poate îmbunătăți tensiunea, digestia și poate ajuta sistemul imunitar.

Campingul e locul perfect pentru socializare

E o experiență frumoasă și campingul de unul singur, dar, dacă experiența este împărtășită cu prieteni sau membri ai familiei, atunci cu siguranță vei avea parte de momente care vor menține relații sănătoase și fericite. Sunt studii care arată că socializarea îți poate extinde durata de viață și poate întârzia apariția problemele de memorie.

Campingul ține stresul la o distanță sănătoasă de tine

Campingul te ajută să faci față mai bine stresului. Stresul poate afecta negativ sănătatea în absolut orice mod posibil. Așa că momentele petrecute în camping te vor ajuta să pui mai puțină presiune pe capacitățile tale fizice și psihice. Lipsa stresului este legată de creșterea nivelului oxigenului și de un nivel crescut de serotonină. Există și o parte emoțională în această ecuație, mai exact este greu să te superi sau să te enervezi atunci când faci ceva ce îți place.

Minte sănătoasă în corp sănătos!

Să nu uităm cel mai important beneficiu al campingului: vei petrece mai mult timp făcând activități fizice. Spre exemplu, o excursie la pescuit te va ajuta să arzi mult mai multe calorii decât dacă ai sta la un birou. În cazul în care alegi să faci o drumeție sau să te plimbi cu bicicleta prin natură, vei face exerciții cardiovasculare care te vor ajuta să îți menții inima și plămânii în condiție bună.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *