Cum gestionam mancatul emotional?

Stresul, anxietatea, oboseala isi pun foarte usor amprenta asupra alimentatiei si astfel, se recurge de multe ori la o tendinta spre alegeri nesanatoase: junk food, multe dulciuri sau alte fixatii alimentare. Mancarea este o modalitate la indemana pentru a uita de stres. Atunci cand ne simtim coplesiti de stresul cotidian si problemele pun stapanire pe noi, pur si simplu ne refugiem in asa-zisul „ceva bun”.

 

Citește tot

Alergarea in sezonul rece

In ultimii ani a devenit din ce in ce mai greu sa ne adaptam schimbarilor climatice. Tocmai ce scapam de vremea arzatoare si organismul nostru trebuie sa inceapa sa se obisnuiasca cu temperaturile cu minus. Nefiind pregatiti sa infruntam frigul, ori ne alegem cu diverse viroze, ori renuntam la orice forma de efort fizic, fie ca vorbim de mersul pe jos sau jogging. 

Citește tot

Accesoriile pentru fitness – un antrenament eficient

Accesoriile pentru antrenament se folosesc pentru a crea un antrenament mai dinamic, mai eficient, mai comod si mai interesant. Acestea asigura un antrenament variat, poate chiar la tine acasa. Unele dintre ele pot concura cu aparate mult mai mari si mai sofisticate si sunt, de obicei, foarte accesibile ca pret. Numeroase accesorii pot fi folosite independent, in timp ce altele ofera programului de antrenament o alta dimensiune, facandu-l mai eficient.

Citește tot

Antrenamentul functional – beneficii neasteptate

Cu mult timp in urma, antrenamentul functional era destinat pregatirii sportivilor de performanta cu scopul de a dezvolta anumite aptitudini si calitati specifice. Exercitiile din cadrul acestui tip de pregatire dezvolta forta musculara, cresc flexibilitatea si, mai mult decat atat, antreneaza toti muschii corpului. Implica seturi de exercitii care ne permit sa indeplinim sarcinile de zi cu zi in mod eficient.

Citește tot