Benzi de alergare

Beneficiile sportului pentru sănătate

Sportul și sănătatea

Știm deja cu toții că există dovezi clare că practicarea sportului îmbunătățește starea de sănătatea, cu beneficiile economice asociate cu beneficiile sportului.

Sănătatea

Indiferent de vârsta noastră, există o multitudine de dovezi științifice că activitatea fizică ne poate ajuta să trăim o viață mai sănătoasă. Activitatea fizică regulată poate reduce riscul a multe afectiuni cronice, inclusiv boli coronariene, accidente vasculare cerebrale, diabet de tip 2, cancer, obezitate, probleme de sănătate mintală și musculo-scheletice.

O acțiune de voluntariat din Anglia, Începe Activ, Rămâi Activ subliniază relația dintre activitatea fizică și sănătate și oferă indicații din partea mai multor medici pentru cât de activ trebuie să fie o persoană pentru a se bucura de beneficiile sportului generale privind sănătatea.

Analiza cazurilor de activități fizice

Centrul Național Britanic  pentru Activitate Fizică în cadrul Fundației Inima au realizat un document care rezumă cele mai bune dovezi disponibile cu privire la rezultatele asupra sănătății și bunăstării, care sunt direct condiționate de activitatea fizică.

Aceștia an efectuat cercetări privind costurile pentru o perioadă de inactivitate fizică, care au arătat că furnizorii de NHS (National Health Service) in Anglia au cheltuit mai mult de 900 milioane £ în 2009/10, în tratarea persoanelor cu boli care pot fi prevenite dacă acele persoane desfășurau activități fizice.

S-a efectuat, de asemenea, o revizuire a cercetării care identifică cele mai bune practici pentru implicarea persoanelor inactive.

De exemplu, accesoriile fitness sunt produse foarte importante care completează echipamentul necesar antrenamentelor și a activității fizice. Antrenamentele fitness te ajută sa fii în formă maximă, fara foarte mult efort, atunci cand apelezi la accesoriile fitness potrivite.

Sănătate fizică și fitness

S-au colectat și rezumat studii de cercetare cu privire la acest subiect, ca parte a valorii noastre precum și ca o revizuire a probelor privind beBanner 2neficiile fizice și de sănătate ale sportului, care poate fi practicate nu doar în sălile de fitness, dar și acasă, cu ajutorul echipamentelor sportive precum bicicletele magnetice, bicicletele eliptice, benzile de alergare și multe alte accesorii
fitness.

Studii care includ o revizuire cuprinzătoare în SUA, arată că oamenii care sunt în mod regulat activi, chiar și prin exercitii moderate, au rate de mortalitate mai mici decât cei mai puțin activi.

Un alt comentariu, efectuat de către grupul de experți pentru activitate fizică European Heart Network, arată că un mod de viață sedentar mai mult decât dublează riscul de boli cardiovasculare.

 

Sănătate și bunăstare psihologică

A fost demonstrat ca participarea la activități fizice și sport este eficientă pentru reducerea:

  • depresiei
  • anxietății
  • stresului psihologic
  • tulburărilor emoționale

O revizuire a cercetării privind acest subiect a constatat că exercițiile fizice reduse până la moderate, chiar și într-o singură sesiune, pot reduce anxietatea.

Un alt studiu de un an a concluzionat că o creștere in activitățile de fitness, sau folosirea echipamentelor fitness în mod regulat, au efecte benefice atât pe termen lung, cât și pe termen scurt asupra sănătății psihologice.

Cercetarile arată, de asemenea, că participarea la sporturi, chiar și doar ca spectator, au un impact pozitiv asupra bunăstării și fericirii indivizilor.

Sursa de inspirație: www.sportengland.org

Articole similare

One thought on “Beneficiile sportului pentru sănătate

  1. Mark spune:

    Foarte interesant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.