Fitness de iarna, Home Fitness

10 sfaturi de fitness și wellness de iarnă

Oricât de mult am observa zilele cu temperaturi peste zero, lunile de iarnă sunt în toi. Și de multe ori, odată cu aerul de iarnă vine și o scădere a sănătății și a fitness-ului din cauza lipsei de motivație. Pentru a contracara acest sentiment, să ne uităm la zece sfaturi care te pot ajuta să fii mai sănătos în această iarnă.

1. Fă exerciții fizice. Știu că este ușor să-ți pierzi motivația de a continua să te antrenezi când este frig, este întuneric de la 5 și trebuie să-ți pui hainele călduroase și să încălzești mașina înainte de a merge la sală. Dar antrenamentul ajută de fapt la consolidarea sistemului imunitar și la menținerea sănătății. Așa că asigură-te că incluzi acele antrenamente în programul tău.

2. Mănâncă bine. Este important să vă asigurați că rămâneți la o alimentație curată, mai ales de sărbători. Toate dulciurile, gustările, băuturile și alte bunătăți suplimentare care vin odată cu sărbători sunt uneori greu de rezistat; fă tot posibilul pentru a rămâne concentrat asupra obiectivelor tale.

3. Bea multa apă. A fi sigur că ai o hidratare adecvată este întotdeauna important, indiferent de perioada anului. Poartă o sticlă de apă oriunde mergi și asigură-te că bei în continuu.

4. Acoperă capul la antrenamente în aer liber. Dacă decizi să te antrenezi în aer liber, asigură-te că porți o pălărie sau ceva pentru a-ți acoperi urechile. Asigurându-te că rămâi cald și că nu răcești va fi vital pentru succesul tău peste iarnă.

5. Expune-te la puțin soare dacă este posibil. Studiile arată că obținerea vitaminei D este esențială. Dacă te poți îmbrăca corespunzător, încearcă să ieși afară într-o zi frumoasă sau planifică acea vacanță la plajă în lunile reci de iarnă.

6. Spală-te pe mâini. Știu că acesta este lucrul standard pe care îl vezi în fiecare baie publică sau în spatele ușilor de la boxă. Dar, pe bune, spală-ți mâinile pentru a preveni gripa sau alte boli. Prinderea unui virus ar putea într-adevăr să-ți dea înapoi munca cu antrenamentele și alimentația sănătoasă.

7. Stabilește un obiectiv pentru la primavară. Stabilește un obiectiv pe măsură ce încep lunile de iarnă, astfel încât să îl poți menține pe primul plan ca ceva spre care să lucrezi.

8. Ia-ți un antrenor sau un prieten de antrenament. Nu există un moment mai potrivit pentru a te trata cu o responsabilitate suplimentară. Angajează un antrenor pentru lunile de iarnă sau găsește acel partener de responsabilitate care să te țină sub control!

9. Ai grijă la aportul de alimente. Trebuie să fii atent, mai ales în preajma sărbătorilor, la ceea ce introduci în corpul tău. De asemenea, reține că băuturile adaugă multe calorii nedorite, așa că ai grijă la ce intră în gaura neagră!

10. Înscrie-te la ceva. Opțiunile sunt nesfârșite… exerciții de grup, cursuri HIIT, antrenament de grup, un program de antrenament de vreun fel, sporturi mixte… lista poate continua. Găsește ceva ce-ți place și înscrie-te pentru a te menține implicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.