Efecte Sport, Fitness de vara, Summer Fitness

Cum te antrenezi pe timp de caniculă. Sfaturi si solutii

Vara s-a instalat pe deplin și zilele sunt din ce în ce mai călduroase. Diminețile întunecate și friguroase au fost înlocuite de către zori de zi călduroși și cu lumină din plin. Vremea bună ne face pe toți să vrem să facem cât mai multă mișcare, dar cu toate astea, e important să îți iei măsuri de precauție atunci când faci mișcare pe caniculă.

Cum reacționează corpul tău la caniculă?

În primul rând, ar trebui să știi cum reacționează corpul tău la căldură mare. Activitățile la peste 30º  Celsius îți solicită corpul și sistemul cardiovascular la maximum. Vara, chiar și numai căldura este de ajuns ca să îți ridice temperatura corpului. Iar corpul reacționează prin producerea de transpirație, prin creșterea ritmului cardiac și prin dilatarea vaselor de sânge.

Vrei să ieși la alergat pe caniculă?

Dacă vrei să ieși la alergat pe caniculă, atunci ar fi bine să plănuiești bine ruta pe care vrei să alergi. Asfaltul și cimentul absorb și transferă căldura. Așa că, în zilele în care căldura este insuportabilă, ar fi bine să alegi rute de alergare prin pădure sau prin locuri care sunt umbrite. Alergarea prin pădure este distractivă, adaugă varietate trainingului și îți oferă și protecție. De regulă, ritmul de alergare este mai mic pe teren accidentat, așa că inima nu va fi atât de solicitată. Dacă nu ai astfel de locuri în care să poți să alergi pe caniculă, o soluție bună o reprezintă banda de alergat.

Cum alegi hainele potrivite?

Alegerea hainelor potrivite este crucială atunci când efectuezi trainingul pe caniculă. Alege haine lejere, din materiale care elimină umiditatea repede, astfel căldura nu ve va acumula sub haine. În cazul în care mișcarea presupune expunerea la soare, atunci ai grijă să alegi niște piese de vestimentație de culori deschise. Acestea reflectă lumina și nu înmagazinează căldură.

Ce rol are hidratarea?

Atunci când faci mișcare pe caniculă, corpul tău încearcă să își scadă temperatura prin transpirație. Asta duce la eliminarea fluidelor din organism, dar și la pierderea unor alte substanțe, cum ar fi magneziu și fier. Chiar și o mică schimbare în balanța fluidelor poate avea un impact major în performanță. Așa că cel mai important lucru este să te hidratezi. Bea constant pe parcursul zilei apă, sucuri diluate de fructe sau ceaiuri. Dacă trainingul va ține mai mult de o oră, asigură-te că ai tot timpul o sticlă cu apă la tine din care să bei din când în când.

Inapoi la lista

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.