Efecte Sport, Sportul Acasa

Exercitii fitness de acasa – avantaje si sfaturi utile

Un numar foarte mare de persoane se confrunta cu lipsa de timp pentru mersul la sala. O solutie extrem de utila este antrenamentul acasa – exercitii fitness de acasa. Cei care aleg sa isi faca exercitiile fizice din confortul propriei locuinte nu trebuie sa isi mai faca griji cu privire la timpul alocat pentru a merge la sala si nici nu trebuie sa respecte un program fix. Atunci cand in timpul zilei apar 15 minute libere, te poti urca pe bicicleta eliptica si poti face cateva exercitii care sa te mentina in forma.

Exercitiile pot incepe pe biciclete magnetice

Gama variata de biciclete magnetice, cu numeroase optiuni este ideala pentru cei care abia acum incep sa faca exercitii fizice. Aceste biciclete permit setari avansate si unele dintre ele sunt dotate inclusiv cu un panou cu informatii care sa ajute utilizatorii sa vada cate calorii au ars si cum decurge antrenamentul lor.

Ulterior se poate trece la exersarea pe biciclete eliptice

Bicicletele eliptice au o functionare diferita fata de cele magnetice. O persoana care si-a facut deja conditie fizica pe bicicleta magnetica si vrea sa treaca la ceva nou si mai antrenant, poate opta pentru biciclete eliptice. O astfel de bicicleta se va integra in orice incapere din casa si nu ocupa foarte mult spatiu, fiind mereu acolo de fiecare data cand vrei sa faci miscare.

Poti incepe cu biciclete spinning

O alta solutie de inceput pentru cei care au decis sa isi construiasca in casa propriul loc pentru exercitii de fitness este reprezentata de biciclete spinning. Aceste biciclete sunt cea mai buna varianta pentru toate persoanele care vor sa alternerze antrenamentele lente cu cele de viteza. Functioneaza diferit de celelalte doua biciclete anterior mentionate si seamana foarte mult cu bicicleta clasica.

Antenamente pe benzi de alergare

Antrenamentele pe benzile de alergare sunt clasice. O banda de alergare iti permite inclusiv sa mergi si exista produse potrivite pentru orice persoana, indiferent de greutatea pe care aceasta o are. In zilele in care te simti cel mai energic poti seta banda sa mearga la o viteza mare, in timp ce in zilele in care esti obosit peste masura poti alege doar sa mergi. Aceste benzi de alergare iti ofera avantajul de a nu fi nevoit sa alergi afara in ploaie sau de a te antrena cand afara este zapada.

Aparate multifunctionale

Exercitiile la aparate multifunctionale sunt cele care iti permit sa te concentrezi pe anumite grupe de muschi sau pe anumite zone despre care consideri ca necesita retusuri. Sunt aparate mai mari decat bicicletele sau benzile de alergare, insa cu siguranta vei reusi sa le gasesti un loc in interiorul casei.

Banci exercitii fitness

O alta solutie atunci cand vrei sa te antrenezi clasic, cu abdomene, genuflexiuni si alte astfel de exercitii este reprezentata de banci fitness. Aceste banci iti ofera cadrul ideal pe care sa exersezi fara sa te ranesti in timpul antrenamentelor.

Alegand una sau mai multe dintre solutiile mentionate vei reusi sa te antrenezi eficient in propria casa, fara sa iti faci griji cu privire la traficul pana la sala sau la programul tau incarcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.