Benzi de alergare, Biciclete stationare, Home Fitness

Cele mai bune echipamente de fitness pentru acasa

Odata cu pandemia si inchiderea salilor de fitness, achizitionarea unor echipamente pentru antrenamente la domiciliu a devenit o necesitate, mai ales daca dispui de spatiul necesar pentru amenajarea unei camere de gimnastica acasa. Acestea iti vor fi utile pentru a-ti crea propriul program de exrecitii, sau pentru a urma cursurile virtuale la care te poti conecta. Iata cateva din cele mai bune echipamente de fitness pentru acasa.

Suspensii TRX

Sistemul de antrenament cu suspensie TRX iti permite sa lucrezi atat partea superioara, cat si pe cea inferioara a corpului. Cu toate ca este putin mai scump decat alte echipamente, daca se utilizeaza corect, poate fi singurul echipament de care ai nevoie pentru fitness acasa.

Covoras de yoga antiderapant

Covorasul de yoga nu este numai pentru yoga, el putand fi utilizat la diverse exercitii necesare pentru mentinerea greutatii corporale. Acesta ofera o suprafata buna chiar si pentru exercitiile de forta.

Bara de tractiune pentru usa

Bara de tractiune pentru usa este echipamentul ideal pentru mentinerea si fortifierea partii superioare a corpului. Aceasta, prin schimbarea pozitiei mainii pe bara, te ajuta sa lucrezi muschii spatelui, umerii, pieptul sau bratele.

Discurile fitness sau glisante

Discurile glisante seamana cu frisbe si se gasesc in variante pentru covor sau pentru podele de lemn tare. Au rolul de a reduce impactul cu podeaua in timpul unui antrenament intens si se pot utiliza pentru a consolida grupele musculare majore cum ar fi coapsele, picioarele sau fesele. Acestea sunt benefice pentru articulatii si, totodata, vor fi apreciate de vecinii tai pentru ca estompeaza zgomotul.

Roata de forta sau roaba

Antrenorii experimentati considera roaba sau roata de forta un echipament avansat, nu tocmai recomandat pentru antrenamentele de baza. Insa, daca ai depasit stadiul de incepator in fitness-ul de acasa acest aparat fitness iti va fi de mare ajutor pentru a lucra diverse grupe de muschi.

Greutati pentru glezna

Greutatile pentru glezna sunt usor de utilizat si, totodata, extrem de utile pentru a-ti diversifica antrenamentul fitness de acasa. Folosirea acestora va adauga rezistenta suplimentara miscarilor partilor inferioare ale corpului in exercitiile de baza.

Banda rezistenta sau banda elastica

Benzile de rezistenta pot fi extrem de utile in antrenamentele fitness de acasa, dar si in calatorii. Se gasesc in dimensiuni variate si, totodata, pot avea niveluri de tensiune variata, astfel incat oricine poate alege banda adecvata capacitatilor sale atletice. Benzile de rezistenta sunt usor de utilizat si permit lucrarea usoara a bratelor sau a picioarelor.

Gantere pentru toate scopurile

Daca obiectivul tau este sa iti cresti masa musculara, ganterele sau greutatile libere sunt indispensabile. Datorita faptului ca sunt versatile, durabile si ocupa putin spatiu, ganterele sunt cel mai importnat echipament intr-o sala de gimnastica. Un alt avantaj este eficienta acestora in spatiile mici, precum apartamentele. Exista sute de exercitii care se pot executa cu o pereche de gantere si care iti permit sa lucrezi o mare parte din muschi.

Mingea slam

Mingea slam este umpluta cu nisip pentru a nu sari si a-ti permite accelerarea ritmului cardiac in timp ce efectuezi exercitii cu gantere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.