Home Fitness

Cum să faci yoga acasă: 4 exerciții ușoare

Poziția triunghiului extins (Utthita Trikonasana)

Această poziție yoga este perfectă pentru gestionarea stresului și este excelentă pentru o întindere completă a corpului. Poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, creșterea flexibilității și ameliorarea anxietății, depresiei și oboselii. Poza triunghiului extins vă întinde și vă întărește picioarele, gleznele, umerii, pieptul, șoldurile, gambele și coloana vertebrală.

Poziția inițială: Stai drept cu picioarele la aproximativ 1.2 metri distanță, ridică brațele de ambele părți și menține-le paralele cu podeaua.

 • Acum îndepărtați talpa piciorului drept cu 90 de grade și îndoiți partea superioară a corpului spre partea dreaptă în timp ce expirați și țineți mâna dreaptă lipită de podea în timp ce vă îndreptați fața și mâna stângă spre tavan.
 • Mențineți poziția timp de 30 de secunde și reveniți la poziția inițială în timp ce inspirați.
 • Acum repetați întreaga secvență de mișcare pe partea stângă. Practicați această asana de 5 până la 6 ori pe ambele părți.

Poziția copilului (Balasana)

Această poziție este un exercițiu excelent de yoga pentru cei care suferă de dureri de spate și probleme digestive.

Bal Asana întinde și eliberează tensiunea la nivelul umerilor, pieptului și coloanei vertebrale. Poziția copilului poate ajuta, de asemenea, la reducerea stresului și anxietății. Flexează organele interne ale corpului și le menține flexibile.

Poziția inițială: Așezați-vă mai întâi pe genunchi, cu fesele atingându-vă călcâiele. Încercați să păstrați genunchii uniți. Dacă acest lucru este prea solicitant la început, vă puteți despărți și genunchii ușor.

 • Așezați-vă brațele deasupra capului cu palmele pe podea sau în pumni stivuite sub frunte. Puteți, de asemenea, să vă așezați brațele lângă corp, cu palmele orientate în sus.
 • Respirați încet și profund, apăsând în mod activ burta pe coapse la inspirare.
 • Inspirați și țineți timp de 4-12 respirații.
 • Pentru eliberare: puneți palmele sub umeri și inspirați încet în timp ce vă deplasați într-o poziție așezată.

Câinele cu fața în jos (Adho Mukha Svanasana)

Câinele în jos sau poza câinelui cu fața în jos este o poziție uimitoare de yoga care reduce stresul, care vă ajută să vă treziți simțurile și să reduceți oboseala. Acesta întinerește corpul îmbunătățind circulația sângelui și, de asemenea, poate ajuta la ameliorarea durerilor de gât, prin reducerea rigidității părții superioare a corpului.

Poziția inițială: Așezați-vă în genunchi și mâini, astfel încât spatele să rămână drept și paralel cu podeaua.

 • Acum, împingeți-vă șoldurile îndreptând genunchii și coatele, astfel încât corpul dvs. să formeze o formă de V inversată. Țineți poza timp de 30 de secunde până la 1 minut în timp ce respirați normal.
 • Reveniți la poziția inițială expirând încet. Repetați această asana de 5 până la 6 ori.

Poziția pisicii (Marjaryasana)

Această poziție de yoga oferă un masaj ușor la nivelul coloanei vertebrale și al organelor abdominale, acționând în același timp ca un puternic agent antistres. Aceasta provoacă mintea să se calmeze și corpul să se relaxeze. Poziția pisicii beneficiază, de asemenea, de sănătatea generală prin stimularea tractului digestiv și a lichidului coloanei vertebrale.

Poziția inițială: Așezați-vă pe toate patru membrele. Formați o masă, cu spatele formând partea de sus a mesei și mâinile și picioarele formând picioarele.

 • Ține-ți brațele vertical pe podea, cu mâinile așezate pe podea într-o singură linie cu umerii; genunchii tăi sunt la distanță de șold. Uită-te drept înainte.
 • Pe măsură ce inspirați, ridicați bărbia și înclinați capul înapoi, împingeți buricul în jos și ridicați coada. Mențineți poziția de pisică și respirați lung și adânc.
 • Pe măsură ce expiri, trage bărbia la piept și arcuiește-ți spatele cât mai mult; relaxează fesele. Mențineți această poziție câteva secunde înainte de a reveni la etapa inițială asemănătoare unei mese.
 • Continuați cinci sau șase runde înainte de a ieși din această postură de yoga.

Sfatul nostru: Încercați să faceți mișcările încet și grațios. Acest lucru va face ca pozițiile yoga să fie mai puternice și meditative în același timp.

Consultați colecțiile noastre cele mai bune accesorii pentru yoga pentru a găsi accesorii flexibile și confortabile, care sunt perfecte pentru rutina dvs. de yoga.

Inapoi la lista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.