Sportul Acasa

Exercitii pentru fitness acasa (continuare)

Exercitiile fizice sunt o parte vitala pentru a va mentine bine atat mental, cat si fizic, cu atat mai mult in aceste perioade provocatoare, si exista o multime de modalitati de a lucra eficient acasa.

In randurile urmatoare voi mentiona unele dintre cele mai eficiente exercitii pe care le puteti face, prin intermediul a doar cateva accesorii de fitness (mai exact o coarda, un izopren si o pereche de gantere).

Flotari

Aceasta miscare are efect asupra mai multor grupe musculare si totodata intareste articulatiile umarului. Usor de facut ca un exercitiu acasa, acest lucru va pregateste pentru progresul catre exercitiile mai solicitante de umar cu care va veti confrunta intr-o sala de forta.

Coborati intr-o pozitie de flotare, cu mainile asezate la nivelul umerilor si cu spatele drept, astfel incat o linie dreapta se formeaza din cap pana in calcai. Coborati-va corpul pana cand pieptul este foarte aproape de sol, apoi ridicati-va in pozitia initiala, intinzand complet bratele. Aceasta este o repetare.

Sariturile de coarda

Sariturile de coarda pot fi cea mai eficienta forma de cardio. Un studiu a ajuns la concluzia ca doar 10 minute pe zi cu coarda a fost similar cu 30 de minute de jogging. Fiind mai multe tipuri de sarituri pe care le puteti executa cu coarda, cel mai indicat este sa-l alegeti pe cel care il puteti face cel mai bine si pentru o perioada cat mai lunga.

Genuflexiuni cu ganterele

Genuflexiunile este un exercitiu excelent pe toate planurile si unul dintre cele mai bune miscari pentru cresterea rezistentei generale. Ganterele va permit sa va concentrati asupra tehnicii si sa lucrati la gama dvs. de miscare la greutate redusa.

Tinand o gantera in fiecare mana, pozitionati-va picioarele la nivelul umerilor. Tinand capul sus si spatele drept, asezati-va din nou in genuflexiune pana cand ganterele sunt la un o distanta relative mica de podea. Concentrati-va sa va tineti genunchii pe aceeasi traiectorie cu laba piciorului si pieptul in afara. Nu va arcuiti spatele si nu va inclinati inainte in timp ce coborati. Expirati, indreptati picioarele si reveniti la pozitia initial.

Ridicari laterale cu ganterele

Daca faceti exercitii fizice acasa, aceasta este cea mai buna miscare pentru dezvoltarea vizibila a umarului. Ridicarea laterala iti izoleaza deltoidul medial, mijlocul a trei muschi ai umarului, ajutand la dezvoltarea latimii si a masei musculare a umarului. Perfect pentru a crea forma in V pe care o ravniti.

Stati in pozitia drept, tinand o gantera relative usoara in fiecare mana. Ridicati lent ganterele in lateral pana ajung la inaltimea umarului, nu mai mult. Faceti o pauza, apoi coborati-va bratele in jos, in mod lent.

Fandari (fie cu ganterele sau la liber)

Fandarile sunt unele dintre cele mai bune exercitii pentru grupa picioarelor. Executarea acestora poate fi facuta cu sau fara gantere, bineinteles cu gantere miscarea va fi ceva mai epuizanta, dar si mai bine resimtita de dvs.

Avantajele mentale ale exercitiilor fizice sunt vaste: va pot stimula starea de spirit, ameliorati stresul, va pot imbunatati memoria si va pot ajuta sa dormiti mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.