Efecte Sport

5 sfaturi simple pentru fitness de succes

Felicitări pentru că ai făcut un pas înainte pentru a vă aduce corpul în formă și a te simți grozav. Mulți oameni sunt vinovați de faptul că și-au dorit să poată obține un corp sculptat cu mâncarea junk food și vizionarea televizorului toată ziua. Dar asta nu se va întâmpla. Chiar dacă punerea în formă sună ca un proces lung, care consumă timpul, efortul depus pentru a fi în formă are multe efecte pozitive. Dacă dorești să începi călătoria către un corp mai bun pentru a te simți grozav, iată câteva sfaturi:

1. Fă exerciții zilnic

Fă exerciții zilnice timp de cel puțin o oră. Nu trebuie să te extenuezi cu alergare, jogging etc., dar ar trebui să faci un fel de activitate fizică moderată în viața ta de zi cu zi. Dacă dorești să arunci câteva kilograme repede, atunci concentrează-te pe un antrenament de intensitate mai mare. De exemplu, mergi la o plimbare într-un ritm alert timp de o oră. Sau, fă jogging și setează anumite intervale pentru a sprinta în acea oră. Asigură-te că nu ai dureri severe în timpul antrenamentului. Doar un avertisment, mușchii te vor durea după un antrenament de intensitate ridicată. Poate fi iritant, dar asta înseamnă că corpul tău se schimbă în bine. Asigură-te că rămâi hidratat, te întinzi și consumi o cantitate decentă de alimente cu proteine după fiecare antrenament. Proteina te va ajuta să-ți menții refacerea mușchilor, nu a grăsimilor.

2. Mănâncă alimentele potrivite și porționează fiecare masă

Oricât de tare ți-ar spune stomacul să mergi după bomboane peste mâncare sănătoasă, încearcă să stai departe de dulciuri. Zahărul din bomboane nu te va ajuta să-ți formezi corpul dorit. Chiar dacă este doar o singură bomboană, una va duce în cele din urmă la alta. Fructele și legumele sunt cel mai bun lucru pe care îl poți mânca atunci când intri în formă. Merele, de exemplu, fac o treabă bună pentru a face stomacul să se simtă plin de la 3 până la 4 ore. Legumele verzi, cum ar fi fasolea verde și broccoli, mențin sistemul digestiv curat și funcțional.

De asemenea, concentrează-te pe carnea slabă precum curcanul și puiul. Fructele de mare, cum ar fi, creveții și tilapia sunt, de asemenea, alternative excelente. Aceste alimente sunt pline de proteine și substanțe nutritive sănătoase pentru a ajuta la menținerea mușchilor în formă și pregătiți pentru antrenamente. În plus, asigură-te că porționezi ceea ce mănânci. A avea un metabolism bun provine din porționarea meselor. Încercă să-ți planifici să mănânci de șase ori pe zi și să setezi porții mai mici, mai degrabă decât să iei trei mese mari pe tot parcursul zilei. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, să te simți mai ușor, să respiri atunci când te antrenezi, mai degrabă decât să sufli aerul. Acest lucru se datorează faptului că vei avea mai puțină mâncare în sistemul digestiv, ceea ce înseamnă că se folosește mai multă energie pentru exercițiile fizice.

3. Ține evidența caloriilor și a consumului de alimente pe zi

Urmărirea numărului de calorii pe care le consumi într-o zi va fi utilă în planificarea exercițiilor fizice. Te-ai întrebat vreodată de ce masele corporale ale culturistilor sunt atât de mari? Asta pentru că își planifică mesele și iau mai multe calorii (sănătoase) decât o persoană obișnuită. Pe de altă parte, pierderea în greutate și eforturile pentru un fizic mai slab vor implica mai mult exercițiu fizic decât caloriile pe care le ingeri.

4. Asigură-te că dormi

Chiar dacă majoritatea dintre noi avem slujbe de opt ore în timpul zilei sau al nopții, este crucial să dormim suficient pentru a reîncărca bateriile corpului. Șase până la opt ore de somn vor menține corpul în funcțiune pe tot parcursul zilei, dar dacă se întâmplă să te simți obosit în orice moment după ce ai venit acasă de la muncă, fă un mic pui de somn înainte de a face mișcare. Ar trebui să dormi doar aproximativ o jumătate de oră. Acest lucru te va împiedica să stai treaz mai târziu în noapte.

5. Rămâi motivat

Cheia pentru a fi în formă este stabilirea obiectivelor și menținerea unei mentalități pozitive. Dacă rămâi pozitiv, vei putea să te împingi pentru a obține acel corp potrivit pe care ți l-ai dorit întotdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.