Home Fitness, Sportul Acasa

Cum să-ți construiești un studio fitness acasă

Dacă ați avut în trecut un abonament la sală, atunci știți cum acele abonamente lunare pot fi greu de ținut minte și reînnoite, mai ales pentru programele de antrenament de ultimă generație care costă mii de lei în fiecare an. Și știți, de asemenea, cât de greu ăîți este, uneori, să mergi la și de la sală. Toată lumea are o viață și, cel mai des, zile aglomerate și care se pot încărca rapid, chiar dacă mersul la sală durează o oră sau două pe zi.

Să fim sinceri, totuși. Unii oameni nu se simt confortabil să lucreze într-un cadru deschis, cu zeci – sute în unele cazuri – de ochi acolo pentru a vă vedea fiecare mișcare. Vestea bună este că exercițiile fizice acasă sunt convenabile, accesibile și oferă intimitate. În plus, există variabila de sănătate și siguranță prin care navighează toată lumea în 2020 și 2021, datorită Coronavirus. Antrenamentul la domiciliu te ține departe de persoanele care ar putea transporta bacterii și viruși dăunători.

Pentru a vă ajuta să începeți, vom trece în revistă elementele esențiale ale gimnasticii acasă, inclusiv ce echipamente veți avea nevoie, cum să combinați designul cu funcționalitatea și de unde să cumpărați echipamente pentru studioul dvs. fitness acasă.

Cum să te antrenezi acasă

Înainte de a începe să vă gândiți la cumpărarea de echipamente, faceți-vă o idee completă despre obiectivele, interesele și aspirațiile dvs. Creați un calendar de antrenament pentru a afla cât timp puteți dedica exercițiilor și cum vor arăta antrenamentele.

Nu este nevoie să creați un spațiu pentru greutăți și gantere dacă antrenamentul de forță nu este preferatul dvs. La fel, este posibil să aveți nevoie doar să dedicați un spațiu mic dacă vă dedicați antrenamentelor de yoga și de rezistență.

Nu există un răspuns corect sau greșit cu privire la modul de configurare a casei pentru antrenamente. Este posibil să fie mai complicat să găsiți spațiu dacă locuiți în oraș într-un apartament mic față de cineva care are o casă mare în suburbie.

Pentru început, vedeți dacă aveți o cameră de rezervă, spațiu de birou, subsol sau cameră în garajul dvs. pentru a o transforma într-un studio fitness acasă. Dacă sunteți limitat la spațiu, concentrați-vă pe o zonă a dormitorului sau a sufrageriei pentru a vă așeza echipamentul.

Echipamente fitness pentru domiciliu

Acum, că știți beneficiile unei săli de fitness la domiciliu, următorul pas este să alegeți ce veți folosi pentru a vă antrena. Construirea sălii de fitness acasă nu necesită echipamente de lux sau un spațiu de depozitare extins pentru a depozita toate echipamentele.

Am compilat o listă de idei de echipamente pentru fitness la domiciliu, inclusiv multe dintre articolele prezentate în blogul nostru despre echipamentele de antrenament pe care toată lumea ar trebui să le dețină.

Greutăți libere

Greutățile libere sunt o alternativă ideală la aparatele fitness. Mulți cred că oferă un antrenament mai bun. Greutățile libere permit mai multă mișcare și activează mai mulți mușchi pentru a stabiliza greutățile. Când depozitați greutățile libere, plasarea contează, mai ales dacă aveți sute de kilograme de greutăți; întindeți-le pe grinzile podelei pentru a evita deformarea sau uzura.

Nu vă gândiți la haltere ca fiind specifică sexului. Există multe beneficii pentru haltere pentru femei, variind de la scăderea nivelului de stres și îmbunătățirea sănătății inimii până la creșterea încrederii și ajutarea la pierderea în greutate.

Rola de spumă

Modul în care vă tratați corpul după exerciții este la fel de important ca antrenamentul în sine. Te-ai întrebat vreodată de ce mușchii dvs. prezintă dureri după un antrenament intens? Acidul lactic se formează în mușchii dvs. atunci când faceți mișcare și această acumulare se disipează numai permițându-i să se metabolizeze prin recuperare.

Utilizarea unei role cu spumă aplică presiune pe anumite zone ale corpului pentru a relaxa mușchii și a îmbunătăți fluxul sanguin. Rola de spumă singură nu vă va reduce febra și durerea. Ar trebui să încorporați o rutină de întindere pentru a vă ajuta să vă maximizați recuperarea. Familiarizați-vă cu importanța rolei de spumă și înțelegeți ce vă trebuie și ce nu trebuie.

Coarda de sărit

Antrenamentele de intensitate ridicată (HIIT) devin din ce în ce mai populare în aceste zile. În timp ce multe cursuri profesionale de antrenament folosesc benzile de alergat, elipticele și mașinile de canotaj pentru a obține un cardio intens urmat de o perioadă de odihnă, o coardă de sărit este o modalitate ieftină și ușoară de a vă crește ritmul cardiac.

De exemplu, combinați burpees, lunges, flotări, salturi cu genoflexiuni și genunchi înalți cu un set de Coardă de sărit, ca parte a unui antrenament rapid. Efectuați aceste exerciții timp de 45 de secunde, urmate de 20 de secunde de odihnă.

Benzi de rezistență

Aceste benzi, care sunt din cauciuc sau latex, vă permit să vă construiți puterea folosind greutatea corporală ca rezistență. Consultați exercițiile noastre ușoare de rezistență pe care le puteți face oriunde. Este un mod rentabil de a vă antrena pieptul, brațele, umerii, spatele și picioarele.

Există multe tipuri, dar benzile în buclă, tuburile elastice cu mânere și mini benzile (utilizate în mod obișnuit pentru a-ți antrena șoldurile) sunt cele mai frecvente trei benzi. Fiecare bandă variază în grosime – benzile subțiri sunt mai ușor de întins, în timp ce benzile groase sunt mai greu de întins.

Covorul de yoga

Pentru aceia dintre voi care petrec timp pe podea pentru antrenamente, veți dori un spațiu confortabil pentru a vă poziționa corpul. Folosiți-vă covorul pentru a vă încălzi sau a vă răcori – nu săriți întinderile! – sau ca loc pentru a efectua un antrenament. Planca și crunch-urile sunt modalități ușoare de a lucra la stabilitate fără a fi nevoie de greutăți sau echipamente.

De unde să cumpărați echipamente de antrenamente acasă

Multe dintre articolele individuale de antrenament pe care le-am enumerat anterior nu vă vor exploda bugetul. Dar, cu cât vă extindeți mai mult, cu atât va trebui să cheltuiți mai mult, deci luați în considerare verificarea site-ului nostru pentru diferite promoții sau posibilitatea de achizitie a echipamentelor resigilate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.