Home Fitness, Sportul Acasa

Sala ta de sport este închisă? Opțiuni ieftine de antrenament la domiciliu

Cum să rămâi în formă și sănătos atunci când ești blocat să te antrenezi acasă.

Momenan, există doar două moduri în care fiecare din noi poate ieși din această pandemie: cu un super corp sau cu o mare nevoie de dietă. Restricțiile de blocare a coronavirusului vin și pleacă și revin din nou, lăsând multe săli de sport închise în toată țara. Indiferent dacă salile de fitness sunt închise sau nu, concluzia este că antrenamentul la domiciliu este încă cel mai sigur în timp ce pandemia se întețește.

Trecerea la o rutină de antrenament la domiciliu nu este ușoară dacă sunteți obișnuiți să mergeți la antrenamentul dvs. HIIT sau yoga – este nevoie de puțin spațiu și o multă motivație intrinsecă pentru a respecta un plan de antrenament acasă. Dar stabilirea unei rutine de antrenament la domiciliu este o mișcare inteligentă, deoarece dincolo de stimularea sănătății fizice, poate ajuta la calmarea anxietății legate de gestionarea pandemiei. 

Să rămâi în formă în timpul pandemiei este posibil cu siguranță, iar acest ghid îți va arăta cum. Chiar dacă ai un spațiu mic, fără echipament (salut exerciții cu greutatea corporală!) sau puțin timp, există multe opțiuni excelente, inclusiv exerciții și opțiuni de program de antrenament axate pe partea superioară a corpului, partea inferioară a corpului, mușchii nucleului, pieptul, spatele – toate grupurile musculare. În plus, există antrenament la intervale de intensitate ridicată, exerciții cardio, yoga și multe altele. Indiferent de nivelul tău de fitness, aceste exerciții îți vor crește ritmul cardiac – în multe cazuri fără a fi nevoie să cumperi echipamente scumpe.

Echipament de bază pentru antrenament sub 100€ / 490 Lei

Foarte multe aplicații și canale YouTube au antrenamente fără echipamente, dar dacă doriți să vă consolidați sau să vă sporiți eficacitatea, chiar și echipamentele de bază pot face o mare diferență.

Iată câteva lucruri pe care le puteți folosi singur sau cu un antrenament acasă. În acest moment, s-ar putea să nu fiți gata să investiți foarte mult într-o sală de sport acasă, așa că iată câteva opțiuni accesibile. Nu aveți nevoie de tot ce apare pe această listă – alegeți doar articolele care funcționează cel mai bine pentru tipurile de antrenamente pe care le faceți, cum ar fi antrenamentul de forță, yoga sau HIIT.

Coarda de sărituri: Dacă aveți o cameră cu plafoane suficient de înalte sau puteți ieși în siguranță afară, o coardă de sărit este o modalitate ideală pentru încălzire sau pentru a intra într-un antrenament cardio rapid atunci când sunteți limitat de timp.

Gantere: Greutățile sunt aproape indispensabile pentru o rutină de antrenament la domiciliu și, deși a fost greu să le găsești în 2020 din cauza blocajelor din comerț, este puțin mai ușor să le găsești din nou.

Covor de antrenament (sau covor de yoga): Există multe tipuri de covorașe și cea pe care o alegeți va depinde de forma principală de exercițiu, precum și de podeaua cu care lucrați. De exemplu, veți dori în mod specific un covor de yoga pentru practicarea yoga, în timp ce un covor de antrenament cu densitate mai mare funcționează mai bine pentru exerciții cu greutate corporală și podele cu mochetă.

Bloc de yoga: blocurile de yoga oferă suport suplimentar în timpul practicii, în special pentru cei care abia încep să-și exercite flexibilitatea. Sunt în esență un must-have pentru practicarea yoga, iar acestea vin într-un set de două și au un finisaj moale, menținând în același timp o densitate ridicată pentru echilibru.

O oglindă: nu, nu (doar) pentru a vă verifica, ci pentru a vă asigura o formă bună în timp ce încercați noi antrenamente. Orice oglindă de perete care oferă o lățime suficientă pentru a avea o vedere bună a antrenamentului este perfectă.

Căști: dacă vă antrenați de pe telefon, tabletă sau laptop, căștile vă vor oferi cea mai bună experiență – făcându-le, de asemenea, o curtoazie oricui din casă care nu dorește să se antreneze cu dvs.

Minge fitness și rolă de spumă. Pe măsură ce vă scufundați într-o nouă rutină de antrenament, aveți grijă de corpul dumneavoastră, având grijă de mobilitatea acestuia cu aceste echipamente. O minge de fitness vă va ușura tensiunea în picioare și în spate, în timp ce o rolă de spumă poate fi utilizată pe tot corpul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.