Efecte Sport

Antrenament intensiv pentru bicicleta eliptica  

 

Atunci cand vine vorba de cardio, majoritatea dintre noi ne gandim la „infinitele”alergari pe banda de alergat sau pedalatul fara sfarsit la bicicletele statice.

 

Insa, in ultima vreme a inceput sa apara un nou tip de antrenament cardio, respectiv antrenamentul intensiv de exercitii pentru bicicleta eliptica combinat cu antrenament mai putin intensiv sau chiar odihna completa.

Acest tip de antrenament ne rapeste mult mai putin timp decat antrenamentele cardio obisnuite si ne ofera aceleasi rezultate, daca nu chiar mai bune. Printre beneficiile acestui antrenament enumeram:

  • Accelereaza metabolismul astfel incat sa arzi mai multe calorii pe perioada antrenamentului,
  • Creste rezistenta in timp la efort,
  • Sparge rutina zilnica de antrenament,
  • Asigura o ardere a oxigenului si dupa antrenament, prelungind astfel timpul de aerdere al caloriilor si dupa ce exercitiul s-a terminat.

 

Acest tip de antrenament intensiv poate fi executat pe aparatele care iti permit o variatie mai mare a vitezei si rezistentei la pedalare sau alergare. De aceea, in timp ce benzile de alergat iti ofera posibilitatea de a mari viteza si rezistenta, bicicleta eliptica are optiuni aditionale ce iti permit sa cresti viteza, inaltimea rampelor si rezistenta la pedalare.

 

Mai mult chiar, iti poti antrena si partea superioara a corpului daca bicicleta eliptica prezinta si manere pentru brate. Asa ca, daca in acest moment poti completa cel putin 30 de minute de antrenament cardio moderat pe bicileta, banda de alergat sau orice alt aparat cardio, atunci esti pregatit pentru antrenamentul intensiv pentru bicicleta eliptica.

 

Incalzirea

 

Pentru primele 5 minute pe bicicleta eliptica rezumate la a te incalzi, la a te pregati pentru antrenament. Petrece aceste minute pedaland la o viteza si rezistenta la pedalare medii astfel incat sa iti cresti temperatura corporala.

Mai apoi, petrece inca 3 minute jucandu-te, creste nivelul de resitenta la pedalare al bicicletei, mareste inaltimea, viteza si incearca cat mai multe combinatii pentru a vedea la cat de mult efort ai putea rezista.

 

Antrenamentul

 

Acest antrenament consta in alternarea intensitatii antrenamentului pentru o anumita perioada de timp. Pe scurt, faza intensiva a antrenamentului ar trebui sa fie data de nivelul de intensitate maxim la care poti lucra, in timp ce, pe perioada mai putin intensiva a antrenamentului, vei reduce rezistenta la pedalare, inaltimea si viteza la un nivel la care sa poti respira normal.

 

Antrenament #1 – Incepatori

Timp: 23 minute

 

 

Incalzire

5 minute antrenament intensitate mica spre moderata

3 minute de explorare a vitezei, inaltimea rampelor si a rezisteneti

la pedalare pentru a afla nivelul maxim de efort pe care-l poti sustine

Antrenament

Pauza

30 secunde

2 minute

30 secunde

2 minute

30 secunde

1:30 minute

30 secunde

1 minut
30 secunde

1:30 minute

30 secunde

2 minute

30 secunde

2 minute

30 secunde

Racire

3 minute

 

Cele 30 de secunde de antrenament trebuie facute la intensitatea maxima pe care o poti duce/suporta. Iar pe parcurs ce nivelul tau de fitness se imbunatateste si te recuperezi mult mai repede decat timpul sugerat, poti reduce acest timp pana la cat crezi ca ai nevoie.

 

Antrenament #2 Intermediar

Timp: 20 minute

 

Incalzire

5 minute antrenament intensitate moderata,

explorand viteza, inaltimea rampelor si a rezistentei

la pedalare pentru a afla nivelul maxim de efort pe care-l poti sustine

Antrenament

Pauza

30 secunde

1:30 minute

30 secunde

1:15 minute

30 secunde

1 minut

30 secunde

1 minut

30 secunde

45 secunde

30 secunde

45 secunde

30 secunde

1 minut

30 secunde

1 minut

30 secunde

1:30 minute

30 secunde

 

Racire

3 minute

 

Acelasi lucru este valabil si aici, respectiv cele 30 de secunde de antrenament trebuie facute la intensitatea maxima pe care o poti duce/suporta. Iar pe parcurs ce nivelul tau de fitness se imbunatateste si te recuperezi mult mai repede decat timpul sugerat, poti reduce acest timp pana la cat crezi ca ai nevoie.

 

 

 

Racire

 

Redu viteza, inaltimea rampelor si rezistenta la pedalare mai jos decat cele pentru antrenamentul usor intensiv si concentreaza-te pe a-ti incetini pulsul inimii si frecventa respiratiei inainte de a te da jos de pe aparat.

 

Cam atat pentru astazi!

 

SPRE FINAL LASA-MI UN COMETARIU CU CE ALTE INFORMATII AI DORI SA GASESTI PE BLOGUL NOSTRU IN ARTICOLELE URMATOARE.

 

Pana data viitoare, toate cele bune!

 

 

 

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.