Biciclete stationare

Cum sa iti alegi bicicleta stationara potrivita pentru tine – mic ghid de cumparare a unei biciclete stationare

 

 Bicicletele stationare sunt disponibile pe piata deja de cativa zeci de ani, ele reprezentand o alternativa accesibilia la sala de sport si o modalitate relativ convenabila de a scapa de kilogramele in plus in confortul propriei case.

Insa, cu atatea reclame la TV, pe internet si in reviste, cu atatea marci si diferite tipuri de biciclete stationare disponibile, alegerea nu este la fel de usoara precum te-ai astepta.

Cand vine vorba despre biciclete stationare, de obicei cele mai ieftine au optiuni de baza precum configurarea rezistentei la pedalare si alte cateva optiuni programate. Bicicletele cu un pret mediu sunt mai bine construite, fac mai putin zgomot si sunt mult mai solide. Iar cele profesionale, al caror pret este mai mare au cu mult mai multe optiuni, au un computer ce ofera o varietate de programe de antrenament cu diferite nivele de rezistenta si utilizatori diferiti.

 

Cat de avansata vrei sa fie bicicleta ta stationara?

 

Inainte de a face pasul cumpararii gandeste-te la cateva obiective fitness pe care vrei sa le atingi. Ce tipuri de antrenamente vrei sa urmezi? Cat de des vei folosi bicicleta? Cat de constant vei fi in antrenamente?

 

De cele mai multe ori oamenii isi supraestimeaza capacitatea de a urma si de a mentine un plan de antrenament definit anterior, iar acest lucru ii face sa cumpere cea mai scumpa bicicleta stationara, ca mai apoi sa realizeze ca nu o folosesc la potentialul maxim.

 

De aceea, o data ce ti-ai setat obiectivele fitness intr-un mod realistic privind folosirea unei astfel de biciclete, iti va fi mult mai usor sa alegi una care sa se potriveasca acestor obiective.

 

Optiuni pe care orice bicicleta trebuie sa le ofere

 

Indiferent de suma pe care esti dispus sa o cheltui pentru o bicicleta stationara si de tipul sau modelul care te intereseaza, sunt cateva optiuni de baza pe care orice bicicleta trebuie sa le ofere.

 

In primul rand, bicicleta trebuie sa ofere diferite niveluri de rezistenta la pedalare, astfel incat antrenamentele sa fie diverse si tu sa poti evolua catre indeplinirea obiectivelor fitness propuse.

 

In al doilea rand, scaunul trebuie sa fie suficient de confortabil deoarece vei petrece destul de mult timp pe el. De asemenea, daca nu ai tocmai o inaltime medie, va fi nevoie sa cauti o bicicleta la care inaltimea scaunului sa poate fi ajustata nevoilor tale.

Un lucru demn de retinut aici este: confortul trebuie sa fie o prioritate indiferent de bugetul alocat.

 

In al treilea rand, pedalele trebuie sa fie destul de largi, in acelasi timp sa prezinte si curele destinate mentinerii piciorului pe pedala in timpul pedalarii.

 

De asemenea, computerul bicicletei trebuie sa afiseze statistici de baza precum viteza, timpul dedicat pedalarii si numarul de calorii arse. Un alt lucru pe care monitorul bicicletei ar fi bine sa il afiseze il reprezinta ritmul cardiac, un aspect important de retinut atunci cand te antrenezi.

 

Accesorii optionale

 

Aici depinde foarte mult de tine si de ceea ce crezi ca te va ajuta cu antrenamentele. Alte optiuni pe care bicicleta ta le-ar putea avea sunt: sistem audio, suport pentru sticla cu apa, program fitness de apreciere Body Fat, etc..

 

Verifica greutatea bicicletei si limita de greutate maxima pe care o admite

 

Stabilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte ale exersarii pe o bicicleta stationara, deoarece ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa te ranesti atunci cand pedalezi. Daca bicicleta nu este foarte stabila si se misca atunci cand se afla pe plan drept, poti uita de ea.

 

Iar pentru cei ce cumpara echipamentul online, un indicator bun pentru stabilitate il reprezinta greutatea bicicletei. Cu cat greutatea este mai mare, cu atat mai stabila va fi. Pentru bicicletele foarte grele vei avea nevoie de asemenea de roti de suport, astfel iti va fi foarte greu sa o muti dintr-o camera in alta.

 

In cele din urma, arunca o privire si la greutatea maxima admisa de bicicleta, astfel incat sa te bucuri si de siguranta la antrenament si de o viata lunga pentru bicicleta.

 

Zgomot la pedalare

 

Desi nu reprezinta o problema pentru toti, va trebui sa fii atent si la zgomotul pe care o bicicleta il produce la pedalare. Zgomotul pe care il produc bicicletele difera in functie de tipul de rezistenta pe care il ofera, unele fiind mai silentioase decat altele. De cele mai multe ori insa, nivelul de zgomot produs este mentionat in specificatiile oferite de producator.

 

Partile mecanice ale bicicletei sa fie acoperite

 

Daca ai copii in casa va trebui sa fii foarte atent si la modul in care bicicleta este construita. Pentru a evita ranirea celor mici este necesar ca partile mecanice ale bicicletei (cum ar fi lantul si volanta) sa fie acoperite.

 

Concluzii

 

Mai sus am mentionat aspectele pe care le-am considerat demne de luat in seama atunci cand vine vorba de achizitonarea unei biciclete stationare. Sigur ca producatorii iti vor mai oferi si alte detalii, insa daca vei tine cont de cele de mai sus cu siguranta vei gasi bicicleta potrivita pentru tine.

 

SPRE FINAL LASA-MI UN COMETARIU CU CE ALTE INFORMATII AI DORI SA GASESTI PE BLOGUL NOSTRU IN ARTICOLELE URMATOARE.

 

Pana data viitoare, toate cele bune!

 

PS. La Housefit gasesti biciclete magnetice, eliptice si spinning la cel mai bun pret. Le gasesti pe toate aiciaicisi aici.  

 

 

 

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *