Efecte Sport

Cele mai intalnite accidente / probleme / dureri in sport

   Orice sportiv de performanta dar si persoanele care fac miscare de placere au intalnit cel putin o data probleme sau accidentari in cursul activitatilor sportive / de fitness. Uneori oamenii isi pun toata increderea intr-un set de exercitii incat uita faptul ca se pot accidenta destul de grav dintr-o simpla neatentie.

Febra musculara

   Cea mai populara durere intalnita este durerea musculara, sau asa cunoscuta febra musculara.

Yoga fitness pantaloni fitness exercitii acasa

O alimentatie corecta, bogata in substante nutritive care vor repara muschiul si o pauza de 2 sau 3 zile vor diminua aceasta durere. In cazul in care acidul lactic acumulat la nivelul muschilor este prea mare, specialistii recomanda o pastila de aspirina deoarece aceasta va reduce semnificativ durerea. Suprasolicitarea si lucrul cu greutati mai mari decat cele recomandate duc la aparitia febrei musculare.

Indiferent daca te antrenezi acasa, la sala de fitness sau chiar in parcuri, lucru ce a devenit tot mai popular chiar si in Romania, riscul accidentarilor este foarte mare. Primul lucru ce duce la accidentari este faptul ca multe persoane sar peste incalzire. Chiar si pentru cei care doresc sa slabeasca si utlizeaza banda electrica de alergare sau diferite tipuri de biciclete eliptice sau biciclete magnetice, incalzirea si exercitiile de stretching sunt obligatorii.

Durerile de spate

Durerile de spate sunt si ele foarte adesea intalnite.

febra musculara si durerile de spate din cauza sportului intens, suplimente nutritive care iti scad durerile de spate, vindecarea durerilor de spate

In functie de cauza durerii si de zona acesteia, durerea poate fi puternica sau mai putin puternica. Cert este faptul ca o durere de spate iti va crea multe probleme de-a lungul timpului: de la probleme legate de desfasurarea activitatilor la locul de munca, daca lucrezi la birou, pana la probleme legate de obiceiuri simple de zi cu zi. Utilizarea gresita a aparatelor fintess duce la aparitia acestui tip de dureri.

De obicei neglijam o pozitie si, chiar daca pe moment simtim ca organismul si musculatura lucreaza corect, efectele secundare se vor observa ulterior. In cele mai multe cazuri va rezulta o durere in zona toracala si lombara.

Pentru a evita o accidentare mai grava la nivelul spatelui este bine sa lucrati cu un antrenor personal, sau, in cazul in care lucrati de acasa cu aparate de fitness trebuie sa urmati instructiunile de folosire ale acestora. Utilizarea corecta a bancilor de fitness sau a unui aparat multifunctional fitness vor scadea sansele unor accidentari. De asemenea este recomandat repausul pentru cateva zile in cazul in care durerea a aparut deja.

Entorsele

Entorsa este efectul unei suprasolicitari sau al unei miscari fortate.

entorse sau metode de a evita entorsele in sport

De obicei apare atunci cand calci stramb, dar poate aparea si in cazul folosirii unor greutati prea mari. Cel mai bun remediu pentru tratarea unei entorse este plasarea in zona respectiva a unei pungi cu gheata. Aceasta are rolul de a diminua si stopa umflatura. Repausul este recomandat si in cazul acestui tip de accidentare.

Pentru cei care lucreaza de acasa (mai multe detalii si idei despre sportul acasa puteti vedea aici: https://www.housefit.ro/2016/01/31/fitness-ul-acasa-idei-si-modalitati/) este important sa cunoasca  bine tehnicile pentru fiecare exercitiu in parte. Astfel poti evita accidentarile grave care-ti vor stagna procesul de evolutie.

In cazul in care utilizezi diferite aparate de fitness poti cauta instructiuni pentru a lucra cat mai corect cu acestea. Acest lucru va reduce riscul accidentarilor dar iti va aduce si rezultatele dorite, fie ca vrei sa slabesti sau sa pui masa musculara, mult mai repede.  In cazul unor dureri sau a unor accidente de fitness mai serioase este indicat sa mergeti cat mai repede posibil la medic.

Mai stiti si alte efecte negative ale sportului sau fitness-ului intens? Astept un comentariu!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *