Efecte Sport

5 motive ca să te apuci de culturism

Antrenamentul cu greutăți sau culturismul oferă foarte multe beneficii, motiv pentru care a început să fie tot mai popular – apar tot mai multe săli și sunt tot mai mulți practicanți. Totuși, multă lume îl asociază cu acele corpuri masive, fapt care a dat naștere la tot soiul de legende și prejudecăți. Culturismul însă este sănătos și se poate ajusta foarte bine obiectivelor tale fie că vrei să slăbești, sau pur și simplu tonifiere musculară.

culturism

Majoritatea sporturilor solicită anumite grupe musculare, însă culturismul este un sport comple; practic aproape că nu există mușchi pentru care cineva să nu fi creat un exercițiu. Iată de ce antrenamentul cu greutăți este singurul sport care întărește organismul în totalitate. Dar, mai exact, de ce ar trebui să te apuci de culturism?

      1. Ca să fii mai masiv

Evident, dacă vrei masă musculară, nu există alt sport mai potrivit. Am aici o veste bună și una mai puțin bună

  • Bună – rezultatele apar foarte rapid la început
  • Nu chiar atât de bună – progresul va deveni mai lent, dar prin anrenament corect, alimentație adecvată și refacere suficientă, vei continua să acumulezi masă.

     2. Ca să fii mai puternic

Culturismul te ajută nu doar să fii mai mare, ci și mai puternic. Așadar, brațele tale vor fi nu doar impunătoare, ci și capabile să manevreze greutăți mai mari. Pe de altă parte, antrenamentul cu greutăți întărește atât musculatura, cât și tendoanele și ligamentele, ceea ce te face într-adevăr puternic, nu doar masiv.

      3. Ca să slăbești

Da, culturismul este foarte eficient când vrei să scapi de grăsimea corporală; este un sport care presupune efort intens și un antrenament de forță te va ajuta să reduci stratul de țesut adipos, dar să păstrezi masa musculară. În plus, chiar și după încheierea unui antrenament de culturism, metabolismul tău rămâne turat și vei arde grăsime în continuare.

      4. Ca să arăți mai bine

Poate că nu vrei nici să fii mare, nici puternic, ci pur și simplu să arăți bine. Culturismul te va ajuta să ai mușchi fermi, un corp atletic pe care orice haină va pica bine.

      5. Ca să combați stresul

Antrenamentul cu greutăți combate foarte eficient stresul. Pe parcursul unei sesiuni de antrenament, mintea abandonează problemele care o frământă și se concentrează asupra unor sarcini simple – execuția corectă a exercițiilor.

Pe de altă parte, efectul pozitiv continuă și după încheierea antrenamentului; vei constata că vei dormi mai bine – adormi mai ușor, iar somnul este mai odihnitor.

Iată 5 motive care ar trebui să te determine să pășești măcar o singură dată într-o sală de forță; beneficiile sunt multiple, dar pot fi rezumate astfel – minte sănătoasă în corp frumos și sănătos.

Realizat de Marius Bujor, FitClub.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *